ЧОРНОБИЛЬ – ДОВГИЙ СЛІД ТРАГЕДІЇ

 Чорнобиль. Нині це слово знає  весь світ

 

26 квітня 1986 року… Чорною та гіркою увійшла ця дата в історію людства. На благодатній землі українського Полісся, майже в центрі Європи, на Чорнобильській атомній електростанції сталася аварія, яку обґрунтовано вважають найбільшою в світі техногенною і екологічною катастрофою. Ось уже 38 років ця невигойна рана ятрить українську землю. Наслідки чорнобильської трагедії ще сотні літ відчуватимуть на собі майбутні покоління.

На початку 2022 року територія Чорнобильської АЕС знову стала небезпечним майданчиком – у війні росії проти України. Російські окупанти захопили атомну електростанцію у другій половині дня 24 лютого 2022 року і утримували працівників станції у заручниках. Рашисти рили окопи навколо енергооб’єкта та жили в них протягом кількох тижнів, вдихаючи радіоактивні елементи.

Тема Чорнобильської аварії відображена в багатьох наукових, документальних та художніх творах.

Відділ економічних, технічних та аграрних наук обласної бібліотеки організував відкритий перегляд літератури «Чорнобиль –довгий слід трагедії» до Дня Чорнобильської катастрофи. Запрошуємо вас ознайомитись з книжковими виданнями, автори яких були безпосередніми свідками і учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (зала № 304).

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика