ЧОРНОБИЛЬ – ДОВГИЙ СЛІД ТРАГЕДІЇ

Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить… Символ горя і страждання, символ покинутих домівок.

Майже в центрі Європи сталася аварія, яка обґрунтовано вважається найбільш страшною техногенною катастрофою в історії атомної енергетики, що забрала життя тисяч людей і завдала непоправної екологічної шкоди навколишньому природному середовищу України та Європи.

Кожного року ми знову й знову повертаємось подумки до тих жахливих подій, щоб ще раз збагнути, кому зобов’язані можливістю жити: працівникам станції, ліквідаторам, пожежникам, медикам і всім причетним до ліквідації наслідків аварії. Пам’ятаємо всіх, хто боровся зі страшною бідою, хто пішов у вічність заради життя свого народу та всього людства.

До 38 річниці від дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції фахівці бібліотеки провели учнів 7 класу Сумського обласного ліцею-інтернату спортивного профілю «Барса» інформаційну годину «Чорнобиль – довгий слід трагедії». Учням розповіли про подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого розповсюдження радіоактивного забруднення та більш жахливих наслідків аварії.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика