ТЕРНОВА ГОРА ТА ЧАША ЖЕРТОВНА ПОЕТА ВОЛОДИМИРА ЗАТУЛИВІТРА

#книжковий_перегляд

До 80-річчя з народження нашого краянина – талановитого поета-шестидесятника, прозаїка, публіциста, перекладача - Володимира ЗАТУЛИВІТРА (1944-2003) у відділі краєзнавчої літератури та бібліографії Сумської ОУНБ розгорнуто книжковий перегляд літератури, де представлені авторські поетичні збірки, колективні літературні альманахи, видання енциклопедичні, публікації в періодиці, - все це допомагає краще пізнати багатогранний талант знаного земляка.

 «У мистецтві, як це не дивно, більшу питому вагу має совість, а не талант», - зазначав про свій моральний вибір у житті й творчості В. Затуливітер. Народився в с. Яблучне Великописарівського, а нині Охтирського району, в родині колгоспників. З відзнакою закінчив філологічний факультет Сумського педінституту. Працював вчителем, згодом журналістом та літературним редактором обласної газети. У 1980-1984 рр. був заступником головного редактора київського видавництва «Молодь». Лауреат премій ім. П. Тичини та П. Усенка. Член Національної спілки письменників України (з 1977). Автор поетичних збірок – «Теорія крила» (1973), «Тектонічна зона» (1982), «Чорнозем», «Четвертий із триптиха» (2004, 2009), «Чаша жертовна» (2009), «Тернова гора» (2012). Зауважимо, посмертні збірки поета побачили світ завдяки старанням його доброго ангела п. Любові Сніцар.

 Про свого товариша, що мав гарне козацьке прізвище «Затули-вітер» та вдачу таку ж, як подих вітру в степу, влучно й вдумливо згадував ще один наш краянин і поет-шістдесятник Юрій Царик: «Він бачив більше й глибше, аніж дано людині й ділився таким об’єктивно жорстким сприйняттям з читачами через чистий аркуш паперу…»

Запрошуємо до зали ВКЛ на книжковий перегляд пам’яті Поета й Громадянина Володимира Затуливітра!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика