Кооперація допоможе вижити

На початку липня кооперативна громадськість світу урочисто відзначає своє професійне свято, започатковане Міжнародним кооперативним альянсом ще у 1992 році. Кооператив є специфічним видом підприємства. Його унікальність полягає в тому, що члени кооперативу одночасно є і його клієнтами, і його власниками. Тобто, кооперативи – це високоорганізована форма взаємодопомоги.

Об’єднуючи людей на добровільних засадах, вони відіграють важливу роль у задоволенні повсякденних потреб громадян нашої держави.

Кооперація була і залишається єдиним шляхом до збереження селянства, забезпечення продовольчого і соціального захисту населення, економічної облаштованості і сталого розвитку сільських територій.

Кооперативи сприяють вирішенню проблемних питань сільськогосподарських товаровиробників в умовах сьогодення. Розвиток сімейних фермерських господарств та обслуговуючої кооперації на селі допомагають просуванню продукції особистих селянських і фермерських господарств на аграрні ринки та є ефективною формою самодопомоги.

Більш повну інформацію по даній темі ви отримаєте у відділі документів з природничих та аграрних наук, зала № 201.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика