Базові навички першої домедичної допомоги в бібліотеці!

Співробітники Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки (модератор заходу: відділ абонементу в рамках проекту «Резиденція тиші») пройшли 6-ти годинний курс з надання першої домедичної допомоги, який провів головний фахівець Департаменту Першої допомоги Сумської обласної організації Товариства «Червоного Хреста України» Олександр Гнібідов.

Основна ціль занять – дати не тільки знання, а й напрацювати навички допомоги в критичних ситуаціях собі та тим, хто знаходяться поруч.

Два дні, 12 та 13 липня, О. Гнібідов навчав присутніх орієнтуватися в критичній обстановці, мати чіткий алгоритм поведінки в екстреній ситуації, з’ясовувати чи жива людина, виявляти дихання за правилами «чую, відчуваю, бачу».

На курсі «Перша домедична допомога» присутні дізналися, як зупиняти кровотечу з використанням тампонади та джгутів, як робити перев’язку, як проводити серцево-легеневу реанімацію тощо.

Під час проведення тренінгу були застосовані манекени, муляжі, справжні бинти, джгути та інші предмети медичного застосування.

Відвідувачі курсу мали можливість отримати не тільки теоретичні знання, а й випробовувати їх на практиці. Також впродовж всього курсу

О. Гнібідов відповідав на численні запитання присутніх.

Сьогодні оволодіти навичками надання домедичної допомоги доречно для будь-кого. Це може в буквальному сенсі врятувати життя близької людини або того, з ким поряд ви можете опинитися під час надзвичайної ситуації. І в мирний час, а під час війни особливо, організація курсів із першої домедичної допомоги має стати невід’ємною складовою в роботі будь-якої бібліотеки України.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика