НІЧОГО ЗАЙВОГО В ДИТИНСТВІ НЕ БУВАЄ

Сьогодні святкує свій ювілей Владислав Єрко – видатний художник-ілюстратор, член Національної спілки художників України, майстер української книжкової графіки відомий не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Книги з його ілюстраціями виходять більш ніж у двадцяти країнах світу. Він ілюстрував твори всесвітньовідомих письменників: Вільяма Шекспіра, Джонатана Свіфта, Льюїса Керрола, Германа Гессе, Умберто Еко, Річарда Баха, українські народні казки та багато інших.

Владислав Єрко – людина, в якій поєднався талант з неймовірною працездатністю. Він бачить навколишній світ гостріше, ніж пересічна людина і це робить його ідеальним ілюстратором. Художник зізнається, що для нього справжнє щастя – це процес творення, а все інше лише забирає дорогоцінний час і сили. «Діти – доросліші за дорослих, я малюю для себе, але маленького», – стверджує художник. Саме тому його ілюстрації годинами можуть роздивлятися діти, мандруючи стежками його фантазії, та дорослі, що, гортаючи сторінки оформлених ним книжок, згадують в собі дітей.
 
Владислав Єрко – переможець низки престижних художніх та книжкових виставок, володар титулу «Людина книги» як найкращий художник 2002 року. Ілюстрована ним «Снігова королева» Андерсена на всеукраїнському конкурсі «Книга року» завоювала Ґран-прі як найкраща книга 2000-го та титул «Найкраща дитяча книжка-2006». Проілюстрований Владиславом «Гамлет, принц данський» отримав Ґран-прі Львівського форуму видавців –2008. Пензлю Владислава Єрка належать і всі обкладинки україномовної «поттеріани» (видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»).

Завітайте до нашої книгозбірні та отримайте насолоду від неймовірно красивих книг, над якими працював талановитий майстер Владислав Єрко!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика