Григорій Єлишевич з усмішкою та любов’ю.

 


1 квітня 2021 рокузавітав до відділу абонементу Сумської обласної наукової бібліотеки на онлайн-зустріч «Літературний ранок у бібліотеці» поет-сатирик, письменник-публіцист, автор і виконавець своїх гуморесок і пісень, член Національної спілки письменників України Григорій Львович Єлишевич.

Впродовж зустрічі було багато гумору, лірики, читання, спогадів про неодноразову участь у Всеукраїнському фестивалі гумору «Вишневі усмішки» в столичному палаці «Україна», Всеукраїнських конкурсах «Сміхограй», «Кролевецькі рушники», «Гуморинг-91» та інші.

З перших вуст учасники дізналися про відродження ним обласного фестивалю «Вишневі усмішки»на батьківщині Остапа Вишні -у селі Грунь Охтирського району, який у 2013 році відбувся як Всеукраїнський.

Прозвучала низка яскравих, неперевершених спогадів про спілкування з маститими корифеями української сцени на Всеукраїнському сільському фестивалі мистецтв "Боромля».

З долею гумору Григорій Львович розповів, як ліричні вірші вихлюпнулися з душі не окремою книжечкою, а стали піснями. Вони залунали зі сцени на концертах, як у виконанні самого автора, так і у виконанні професійних співаків, серед яких – не одне добре відоме в Україні ім’я.

Гуморист за характером, вчитель по життю, він постійно докладає зусиль для популяризації українського гумору на Сумщині. Він належить до рідкісної когорти людей, які вважають зупинку моральною смертю. І не зупиняється.

А коли так, то є всі підстави сподіватися, що нам з вами пощастить потримати у руках нову книгу спогадів талановитого сумчанина Григорія Єлишевича.









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика