День дитячої книги

2 квітня з ініціативи і за рішенням Міжнародної ради дитячої книги, в день народження великого датського казкаря Г. Х. Андерсена (1805-1875), відзначається Міжнародний день дитячої книги. 
Дитячі книги – це не тільки література, коли все просто і наочно, яскраво і привертає увагу, а коли за допомогою художніх образів, зрозумілих дітям, розповідається про життя, перед нами постає яскрава картина світу в різних життєвих ситуаціях. Книги вбирають у себе дивовижний, невичерпний, чарівний світ, який дитина відкриває для себе завдяки книзі. 
В Україні видається величезна кількість прекрасних дитячих книжок. Старі добрі казки (А. Ліндгер, Е. Кестнер, Т. Янсон, Д. Родарі), нові історії про улюблених героїв (В. Нестайко), яскраві перевидання дитячої класики з сучасними ілюстраціями (І. Франко). 
Тематика та жанри творів сучасних дитячих авторів різноманітна. Андрій Кокотюха спеціалізується на дитячих детективних сюжетах, у казках Сашка Лірника – все багатство душі і історії українського народу, веселі історії і захоплюючі пригоди Сашка Дерсанського та пригодницька повість з карколомним сюжетом Зірки Мензатюк. А яка цікава тетралогія про Джуру Володимира Рутківського! 
Сьогодні ми пропонуємо познайомитися із новинками. 
Також бібліотека запрошує переглянути віртуальний огляд «Читаємо пригоди», що є на сайті СОУНБ.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика