Рабство за власним бажанням


В рамках реалізації «Обласної програми підтримки системи громадського здоров’я на 2020–2021 роки» та напередодні Міжнародного дня боротьби з наркоманією і наркобізнесом працівники відділу обслуговування користувачів Сумської ОУНБ провели годину-застереження «Рабство за власним бажанням» в Сумському вищому професійному училищі будівництва і автотранспорту. 
Історія боротьби з розповсюдженням наркотиків, спроб якось контролювати їх обіг вже налічує більше ста років. Ця проблема вразила всі без виключення країни. За даними ООН, кількість людей, що мають залежність в світі – більше 200 млн. осіб. В Україні проблема наркоманії особливо стосується молоді: кожний п’ятий підліток у віці 14 років вже пробував наркотики, переважна кількість наркозалежних – це молоді люди у віці до 24-х років, які , по суті, і є генофондом нації. 
Практичний психолог кабінету екстреної психологічної допомоги «Телефон довіри» Тетяна Борисівна Биченко розповіла про свій досвід роботи з питань наркоманії та застерегла учнів від необережних кроків. 
Молодь отримала інформацію про заклади нашого міста, що допомагають у лікуванні наркозалежності та номера телефонів, куди можна звернутися, навіть анонімно. 






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика