«Славна Україна іменами»

Успішний розвиток суспільства можливий лише за умови стійкого позитивного розвитку особистості, оскільки саме від людини, її моралі та духовності, спрямованості діяльності залежить стан цивілізації. 
Саме такими людьми, діяльними, з сильною волею, високим рівнем моральних якостей та здорового глузду вирізнялися особистості київських князів – Ярослава Мудрого та Володимира Мономаха. Доба за якої правили ці великі державні мужі була часом розквіту Київської Русі. 
Їх діяльності і була присвячена історична година «Славна Україна іменами», яка проведена працівниками відділу періодичних видань ОУНБ для учнів 11 класу КУ Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 25. Мета заходу – виховання підростаючого покоління на позитивних прикладах батьків, дідів. 
Старшокласники прослухали інформацію про людей, які залишили про себе пам'ять як талановиті полководці, далекоглядні державні діячі, будівничі своєї держави, а Володимир Мономах ще і як видатний письменник свого часу, який створив для майбутніх поколінь визначну пам’ятку педагогічної літератури «Повчання». 
Захід супроводжувався переглядом відеофільмів про цих видатних історичних постатей. 
Ярослав Мудрий та Володимир Мономах ­– камертон свого часу, що задавав тональність життя суспільства, піднімаючи планку суспільних діянь і прагнень. А історичний досвід показує, що ми маємо навчатися у минулого і вміти діяти в сьогоденні заради майбутнього.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика