В колиску дар пісень тобі поклала доля…


30.10.2019 року в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся музичний захід, присвячений 130-річчю від дня народження відомого композитора Левка Ревуцького.
Разом з бібліотекарями відділу абонементу, музикознавцем Ганною Приходько, акторками Аллою Ластовецькою та Галиною Андрушенко, студентами Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д.С. Бортнянського Аврелієм та Анастасією Сергєєвими, присутні поринули у неповторний світ музичного мистецтва Левка Ревуцького. Його музика стала надбанням світової культури, бо вона змушує замислитись над життям, тривожить серце і душу своєю величчю і неповторністю.
Усе життя Левка Ревуцького пронизувала ідея народності. Його музика буде постійним супутником нашого життя, бо вона створена яскравим і самобутнім талантом. Вона не може бути підвладною часовим оцінкам і вимірам, вона завжди буде сучасною.
Ми з вами повинні берегти пам’ять про відомого композитора, слухати його музику та популяризувати творчість і не забувати, що культуру ми творимо самі.








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика