Презентація книги «Напиши про війну»

«Напиши про війну! Це ніхто не повинен забути!» Слова Вадима Барченка стали лейтмотивом презентації збірки поезій «Напиши про війну», упорядником і одним з авторів якої є наша землячка, поетеса, волонтер Олена Макарчук.
У збірці понад 100 віршів українською і російською мовами 47 авторів з усіх куточків України. 7 портретів героїв цієї війни, створені різними художниками, розповіді про них. Серед них і портрет молодої художниці Іоанни Кулик, з якого до нас посміхалося обличчя нашого земляка Ігоря Лугини, колишнього студента Сумського педагогічного університету ім. А. Макаренка.
Справжня поезія у виконанні Олени Макарчук, її друзів, торкнулася кожного серця, адже у залі зібрались ті, кому болить наше сьогодення.
Автори - воїни, волонтери, просто небайдужі люди з усіх куточків України, через силу свого слова розповіли про любов до України, про чоловічий обов’язок бути захисником своєї родини, Вітчизни, про зорі небесні, про побут солдат, про довгоочікувані дні, «коли закінчиться війна».
Найпочеснішим гостем заходу була Ганна Дмитрівна Варениченко, бабуся Ігоря Лугини, учасника бойових дій на сході України, тяжко пораненого і прикутого до ліжка.
Вечір, через небайдужість присутніх, перетворився на благодійний. Кошти, зібрані під час заходу, були передані Ганні Дмитрівні, яка зі сльозами на очах і словами вдячності прийняла їх на реабілітацію онука.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика