Святкування ювілею видатного художника-мариніста

В рамках проекту «Бібліотека – центр діалогу культур» відділом мистецтв Сумської обласної наукової бібліотеки спільно з обласним художнім музеєм ім. Н. Х. Онацького та обласною організацією вірменської культури «Арцах» організовано і проведено літературно-художній вечір «Я тільки морем й жив…», присвячений 200-річчю від дня народження видатного художника вірменського походження Івана (Ованеса) Костянтиновича Айвазовського.
В історії мистецтва можна знайти небагато художників, яким довелося зазнати такої прижиттєвої слави і популярності, яка випала на долю цього митця – одного з найкращих мариністів європейського живопису ХІХ ст. Навряд чи можна назвати ще художника, який залишив такий великий творчий доробок – близько шести тисяч творів. Його заслуги в мистецтві були відзначені в усьому світі, він був обраний почесним членом ряду європейських Академій мистецтв.
Присутні на заході представники вірменської громади та шанувальники образотворчого мистецтва прослухали лекцію мистецтвознавця, старшого наукового співробітника обласного художнього музею В. М. Ткаченко, яка розповіла про життєвий і творчий шлях І. К. Айвазовського та його твори, що зберігаються в фондах музею.
З повідомленням «Ованес Айвазовський та вірменська дійсність» виступив відомий журналіст, літератор, громадський діяч В. Х. Балаян.



Учасники вечора переглянули цікавий фільм про маловідомі картини художника на біблійні та євангельські сюжети.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика