Суми–Харків: читачі двох міст віртуально мандрували слобожанськими містами

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека та Харківська гімназія № 178 «Освіта» реалізували спільний інноваційний проект. Ідея подружити міста зародилась тоді, коли в Суми з фотовиставкою газети «День» завітала її головний редактор Лариса Івшина і ознайомила сумчан з новим проектом – Маршрут №1 – знайомство з містами України. Перше місто, з яким спілкувались читачі було Запоріжжя. Естафету прийняла колишня столиця – м. Харків.
Старшокласники з двох міст зіграли в інтелектуальну онлайн-гру. За словами організаторів, її мета полягала в тому, щоб дізнатися більше про слобожанські міста, про їх історію та сьогодення, усвідомити себе як неділиму націю, єдність якої є необхідною запорукою безпеки і успішного розвитку нашої держави.
Юні сумчанки відповідали на запитання про Харків, харків’янки натомість перевіряли власні знання про місто Суми. І віднайшли чимало сторінок, які єднають Харків і Суми. Обидва міста – слобожанські. Вулиця Сумська – головна вулиця Харкова. В Сумах є вулиця Харківська – одна з магістральних вулиць міста. Харківський університет створений за ініціативи Василя Каразіна. Але ідея його заснування виникла у нас – в селі Попівка під Сумами в Паліцинській академії.
Впродовж гри учасники змагання дізналися, що один із найстаріших університетів Східної Європи був заснований у Харкові, про цікаві факти створення пам’ятника Кобзареві. Один з найвідоміших на сьогодні дослідників творчості Тараса Шевченка народився на Сумщині. Прототипом картини Іллі Рєпіна «Запорожці пишуть листа турецькому султану» є наш земляк генерал Михайло Драгомиров. Відповіді на ці та інші запитання, а іноді й креативні, юні учасники шукали за допомогою електронних ресурсів.
В кінці онлайн-спілкування учасники отримали заохочувальні призи і висловили готовність на далі підтримувати такий формат спілкування.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика