Афіни: подих тисячоліть

На базі Грецького національного інформаційно-культурного центру, який вже два роки діє у відділі мистецтв Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки, в рамках проекту «Бібліотека – центр діалогу культур» проведено тур-калейдоскоп «Афіни: подих тисячоліть», присвячений прекрасній й величній столиці Греції. Саме у цьому місті розташований символ грецької цивілізації – Акрополь із храмом богині Афіни – Парфеноном (V ст. до н. е.), театр Діоніса, храм Зевса Олімпійського й інші визначні історичні пам’ятки.

З цікавою відеопрезентацією та розповіддю про перебування в Афінах виступила член Сумського обласного товариством греків «Відродження» Наталія Гладенко. Співробітники відділу мистецтв доповнили її виступ оглядом літератури та підготували велику книжкову експозицію.

Здійснити захоплюючу віртуальну подорож одним з найдавніших міст світу змогли і друзі відділу «ВКонтакте» (http://vk.com/viddil_art_sumy) – на сторінці відділу була представлена велика добірка матеріалів про історію і сьогодення Афін.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика