Насіннєва бібліотека

У Сумській обласній науковій бібліотеці відбулася  презентація Насіннєвої бібліотеки «Насіння Сумщини». Відділ документів з природничих і аграрних наук бібліотеки долучився до міжнародного проєкту «Насіннєві бібліотеки», ініційованого Благодійним фондом «Бібліотечна країна» спільно з ГО «Насіннєва скарбниця України».

Учасники заходу - власники дачних і присадибних ділянок, користувачі бібліотеки ознайомились з метою проєкту; дізнались, як створювалася Насіннєва бібліотека і які правила користування нею; прослухали консультацію щодо особливостей збирання, зберігання і підготовки до сівби насіння різних культур.

Зібрана колекція налічує насіння як нових сортів сільськогосподарських рослин, так і відомих вітчизняних. Насіннєвим матеріалом ділилися городники-любителі та професіонали своєї справи. Ми вдячні користувачам відділу, що долучилися до цього: Сіроштан С.О., Рідкоус В.М., Коврижних Л.С., Жигалі А.М., Герасименку В.К., Синиці Л.Г., Сокирко Л.С. І особлива вдячність -  директору Державного центру експертизи сортів рослин Сахошку М. М., який подарував нам велику колекцію насіння.

Восени чекаємо на поповнення насіннєвої скарбниці відділу небайдужими садівниками-городниками і користувачами бібліотеки.

Приходьте, обмінюйтесь насінням сільськогосподарських культур і квітів – Насіннєва бібліотека створена для вас!





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика