Резиденція_тиші

 15 січня 2022 року в Сумській обласній науковій універсальній бібліотеці стартувала «Резиденція тиші» – таку назву має проєкт, підтриманий Гете Інститутом в Україні на суму 1000 євро. Це нова концепція простору тиші і здоров’я у бібліотеці, місця зустрічей для інтеграції, інклюзії та різноманітностей.

Урочиста церемонія відкриття зібрала в холі бібліотеки представників управління культури Сумської обласної державної адміністрації, Гете Інституту в Україні, партнерських організацій проєкту, мешканців міста. Учасників заходу привітали Раїса Грицаєнко, заступник начальника управління культури Сумської обласної державної адміністрації, Саміра Захра, керівниця відділу «Інформація та бібліотека» Гете Інституту у Києві, Вікторія Луночкіна, менторка проєкту від Гете Інституту. Перерізана символічна стрічечка, і проект стартував.

Захід пройшов з перекладачем жестовою мовою.

Серед можливих форматів проекту є тиха вечірка, тихі йога-години, пілатес в навушниках, простір для концентрації, тихе читання, заходи #без_мікрофона (простір для груп кількістю до 8 людей для зустрічей, що не потребує звукопідсилювальної апаратури, для проведення заходів з перекладом жестовою мовою).

Для функціонування простору будуть запрошені на волонтерських засадах лектори з ментального та фізичного здоров’я, інструктори з фітнесу, йоги, пілатесу.

Партнерами проекту вже стали: кафедра фізіології і патофізіології з курсом медичної біології Медичного інституту СумДУ, студія йоги «Симетрія», перший український додаток для медитацій «Svitlo» та фототовариство «Друзі Дагера», мандрівниця та інструкторка з йоги Ольга Маленко, спортивний клуб «Фенікс», Dance Life Studio, автор та ініціатор Всеукраїнської «Тихої вечірки» Сергій Летучий, Сумська організація УТОГ, Сумська гімназія №1 та інші.

Проєкт буде постійнодіючим.











 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика