Соборна мати-Україна одна для всіх, як оберіг

День Соборності України відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки (1919 р.). Це свято символізує єдність земель України, ідея якої була однією із найзаповітніших мрій українців протягом десятиліть.

З нагоди Дня Соборності України у відділі обслуговування користувачів Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки розгорнуто перегляд літератури «Соборна мати-Україна одна для всіх, як оберіг». Представлено монографії, науково-популярна література, довідкові та періодичні видання, що розповідають про передумови і наслідки проголошення Акту Злуки, тенденції та значення цієї події для українського національного руху. Окремим розділом представлено книги з фонду Канадсько-Української бібліотеки, що показують, як українські емігранти розуміли питання соборності та сприяли подальшому відродженню та розвитку української державності.

Свято Соборності набуває особливого значення та звучання сьогодні, коли територіальну цілісність доводиться боронити зі зброєю в руках.




 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика