«Осінь мила завітала, про врожай рясний подбала»


                                                                                                          Возить вересень в комори 
Кавуни і помідори. 
Спілих яблук, груш і слив 
Цілі гори натрусив. 
І вантажить гарбузи 
На машини й на вози. 
М. Сингаївський 

Золота красуня, осінь-чарівниця господарює у природі, в наших містах і селах. Крім барвистого листя, дерева і кущі причепурились кетягами ягід, котрі виглядають, як справжнє намисто. Це створює неповторну красу, яку дарує нам осінь.
В цей час ми не просто закінчуємо збирати врожай, а й насолоджуємося результатами праці на городі, в садку, на дачі, в полі; бачимо й аналізуємо прорахунки й недоробки, радіємо успіхам, підводимо підсумки врожаю нинішнього року й думаємо про наступний.
І ось з настанням чудової пори року відділ документів з природничих і аграрних наук запросив садівників, городників, працівників сільського господарства, користувачів бібліотеки до участі у святі осені.
У відділ гості прийшли з дарами осені, готові ділитись особистим досвідом збирання багатого врожаю. Затишна атмосфера бібліотеки сприяла активному обміну секретами вирощування плодів і овочів, інноваційними технологіями, рецептами приготування і способами зберігання вирощеної продукції.
Виставка-інсталяція овочів, фруктів, квітів – ще один доказ розуміння законів природи, відчуття її краси і досконалості.
Бібліотекарями відділу підготовлена підбірка літератури для городників, квітникарів, фахівців, яка стала в нагоді всім присутнім, і, сподіваємось, допоможе їм в отриманні щедрих наступних врожаїв.








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика