«Штрихи до портрета П. Куліша на тлі сучасності»

12 вересня 2019 року в комунальному закладі Сумської обласної ради «Сумська обласна універсальна наукова бібліотека» відбулось засідання круглого столу з он-лайн зв’язком «Штрихи до портрета П. Куліша на тлі сучасності», присвяченого 200-річчю від дня народження П.А. Куліша.

Головний спеціаліст відділу культурно-мистецької діяльності і навчальних закладів управління культури Сумської обласної державної адміністрації Ольга Мальченко звернулась з вітальним словом до науковців, краєзнавців, письменників, публіцистів, педагогів та всіх присутніх на заході по вшануванню пам’яті видатного земляка.

В засіданні круглого столу взяли участь фахівці з міст Полтави, Харкова, Шостки, Глухова, Сум, які ознайомили присутніх з виданнями української діаспори з фонду Харківської державної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка, Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського та фондом Пантелеймона Куліша Cумського обласного краєзнавчого музею.

У своїх доповідях учасники заходу всебічно розкрили багатогранний талант П. Куліша як письменника, фольклориста, історика, видавця, громадсько-культурного діяча та літературного критика.

Працівники бібліотеки організували тематичні книжкові виставки та презентували книги з нових надходжень про життя і творчість П. Куліша.









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика