Символ твоєї свободи

21 січня до Дня Соборності України в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулося відкриття фотодокументальної виставки «Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України», що підготовлена Українським інститутом національної пам’яті у співпраці з видавництвом «Родовід». Відкрив виставку заступник голови Сумської обласної державної адміністрації І. Боршош.

Сто років тому, у 1918 році, власницький знак із монет часів князя Володимира Великого ліг в основу зображення герба та печатки Української Народної Республіки. Упродовж усього ХХ ст. тризуб надихав митців на створення його художніх інтерпретацій. Виставка присвячена роботам Василя Кричевського, Георгія Нарбута, Павла Ковжуна, Роберта Лісовського, Миколи Бутинського, Ніла Хасевича, Святослава Гординського, Андрія Гречила, Івана Турецького, Олексія Кохана та ін. Виставка дає можливість простежити еволюцію державного символу від часів Русі до сьогодення.

Відвідувачі виставки мали змогу ознайомитися також з виданнями з фонду бібліотеки, що були представлені на книжковій виставці «Наш герб – Тризуб, це воля, слава й сила». Видання розповідають про походження і суть національного символу – тризуба, про історичні пошуки Герба України.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика