Сучасні проблеми в бджільництві та перспективи селекції українських бджіл

 (Всеукраїнська науково-практична конференція)
15 грудня 2018 р.СНАУ 
 Присутніх – 81 чол.

Цьогоріч уже вдруге на базі Сумського національного аграрного університету 15 грудня відбулася щорічна Всеукраїнська науково-практична конференція з проблем бджільництва, в якій взяли участь науковці, виробничники і пасічники – любителі та працівники відділу документів з природничих і аграрних наук обласної універсальної наукової бібліотеки. Організаторами конференції були Департамент агропромислового розвитку Сумської ОДА Сумський національний аграрний університет, Національний науковий центр (ННЦ) «Інститут бджільництва ім.П.І.Прокоповича». ГО «Товариство матководів-селекціонерів бджіл української степової породи» (ГО «ТМС БУСП») та Сумське міжрайонне об'єднання бджолярів.

Актуальність розглянутих питань конференції та високий рівень організації її проведення відзначила більшість присутніх на ній бджолярів. Науковці та пасічники-практики розглянули на конференції найболючіші питання галузі і окреслили перспективи їх вирішення, прийнявши відповідні рішення і рекомендації.

Працівники відділу документів з природничих і аграрних наук ознайомили присутніх на конференції з інформаційними ресурсами Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки для бджолярів і представили їхній увазі відкритий перегляд літератури «Бджільництво в Україні: погляди, думки, рішення».

Бджолярі не можуть жити і працювати, як вони робили це навіть з десяток років тому, бо цього вимагає від них сучасне життя. Тому на конференції прозвучали конкретні пропозиції щодо покращання бджільництва в Україні.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика