Презентація книги «ХРИСТИЯНіЗАЦІЯ ДАВНЬОЇ УКРАЇНИ» І. П. МОЗГОВОГО

В Сумскій обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася презентація книги доктора філософських наук, професора СумДУ Івана Павловича Мозгового. Про важливість і актуальність її виходу говорить передусім те, що автор зібрав воєдино всі відомі на сьогоднішній день витяги з творів античних авторів стосовно первісного і раннього християнства. Розмістив ці джерела за хронологією та супроводив їх важливими для читачів коментарями.Як зазначив автор книги Іван Мозговий «Перші свідчення, які говорять про проникнення християнства на територію українських земель були відомі уже в 36 році нашої ери. З того часу був поступовий процес поширення релігії на наших землях, прийняття його різними племенами, які мешкали на їх території».
У презентації взяв участь керівник апарату обласної державної адміністрації Дмитро Живицький. У своєму виступі він наголосив, що ця книга є актуальною і важливою в той час коли йде процес щодо створення автокефальної церкви та отримання Томоса.
Оцінку книзі та значення її для українського читача дали В’ячеслав Артюх, кандидат філософських наук, доцент СумДУ та отець Андрій Пальчик – настоятель Римо-Католицької парафії Благовіщення Пресвятої Діви Марії.
Благословенну молитву прочитав настоятель Різдво-Богородицької церкви отець Артемій.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика