Розквіт мелодії саду












Якби мені вернутися туди! 
Там яблуні старі і розсохаті, 
Сади мої, сади мої, сади!.. 
Ліна Костенко
Відбулася зустріч користувачів бібліотеки в Інтернет-просторі з науковцями Сумської дослідної станції садівництва (Конотопський район, с.Малий Самбір) та флагмана садівничої культури України - дослідної станції помології ім. Л.П.Симиренка (Черкаська область, Городищенський район, с.Мліїв) Інституту садівництва Національної академії аграрних наук на скайп-конференції за темою «Сучасне і майбутнє українського садівництва», організованій відділом природничих і аграрних наук Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки.
Учасників заходу – садівників і студентів коледжу СНАУ - зацікавили наукові надбання цих дослідних установ, використання сучасних технологій у садівництві, виведені науковцями продуктивні сорти плодових (яблуні, груші, сливи, черешні, вишні та ін.), ягідних (смородини, порічок, суниці та ін.) і нішевих ( (малопоширених – лохини (голубики) культур. Науковці ґрунтовно відповідали на запитання присутніх на скайп-конференції в бібліотеці, які виникли в кінці зустрічі в онлайн-режимі.
Маємо надію, що отримана інформація допоможе молодим людям, які за покликанням душі бажають стати садівниками, перетворити сади України в квітучі та щедро плодоносні.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика