«Осіння рапсодія»

Осінь... Скільки краси, лірики, музики, радості й тихого смутку приносить нам ця чарівниця! Її ніжно називають золотою, замріяною, загадковою, незбагненною і неповторною у своїх витівках та розвагах.

Завітала красуня-осінь і до актової зали Сумської обласної наукової бібліотеки, де 20 жовтня 2018 року бібліотекарі відділу абонементу разом з учасниками сумських літературних студій підготували та провели яскраву і змістовну літературно-музичну програму свята осені й назвали її поетично - «Осіння рапсодія».

Захід відбувся в колі однодумців і прихильників української поезії та музики, а також поціновувачів осінньої тематики. Програма святкового заходу була насиченою цікавими музичними композиціями, які на саксофоні виконував Анатолій Пастушенко. Вони змінювалися декламуванням віршів студійцями. Свої ліричні поезії читали: член Національної Спілки письменників України Тамара Герасименко, керівник літературної студії «Літера» Віталій Меланич, Світлана Петренко, Ірина Булахова, Богдана Гусак, Тетяна Прус, Зоя Пігуль, Ольга Нестеренко, Надія Фурзенко, Анна Верховцева.

Насолодилися гості піснями на слова сумських поетів під супровід гітари у виконанні авторів музики Ольги Козаченко, Ігоря Добровольського - керманича сумського клубу авторської пісні «Булат», Анатолія Пастушенка та Едуарда Козацького.

Ведуча заходу поетеса Світлана Петренко емоційно і в піднесеному настрої розповідала про присутніх поетів і письменників, які під впливом чар осінньої краси і любові написали твори, що стали прикрасою зустрічі.

Затамувавши подих, присутні слухали пісні у виконанні Людмили Пастушенко, написані нею на вірші поетів-студійців.

Свято вдалося на славу: і збагатили душі красою поетичного світу, і наповнило серця чарами музики, і відпочили, і насолодилися, і почастувалися дарами осені.

Шановні друзі, ласкаво запрошуємо любителів та шанувальників літературного слова, тих, хто складає вірші та пише прозові твори, любить слухати та обмінюватись думками про читане до літературного клубу «Дивослово».






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика