Вечір поезії та живої музики в бібліотеці

6 липня 2018 року у актовій залі Сумської обласної наукової бібліотеки відбувся музично-літературний вечір «Пелюстки троянди», який зібрав шанувальників поезії і пісенної творчості Світлани Петренко.

Ювілейна зустріч відбулася у рамках засідання клубу «Дивослово», який був створений у 2013 році при відділі абонементу бібліотеки з метою відкривати сум’янам нові імена талановитих земляків.

Модерувала вечір пані Світлана. Вона розповідала про творчий шлях, читала власну поезією та представляла присутнім своїх друзів, які талановито, щиро, потужно, чуттєво виконували пісні на її вірші, це: Олесь Коляда, Тетяна Черепова, Людмила Пастушенко, Богдана Гусак, Едуард Козацький, Олена Макарчук. Музику, яка змусилиа битися серця присутніх в унісон з чарівними звуками написали Лариса Травнікова, Сергій Борщ, Анатолій Пастушенко.

З привітаннями на вечір завітали члени Національної спілки письменників України Тамара Герасименко (перший редактор збірника «Слово»), Григорій Єлишевич та Людмила Ромен.

Особисто приємним, як для пані Світлани, так і для присутніх був музичний подарунок від композитора з міста Бердичів Олеся Коляди (знаного соліста групи «Сябри»). Він заспівав привітальну пісню та подарував пісню на вірші сумської поетеси. А ще, вручив Почесну грамоту від Президії Українського фонду культури.

Поетеса Світлана Столярчук з м. Бердичів презентувала сумчанам прем’єру пісні-посвяти, яку вони написали разом з Олесем Колядою про наше чудове місто.

Радість та гарний настрій принесли своїм виступом Ігорь Добровольський та Василь Коваленко.

На завершення вечора було зроблено загальне фото на згадку про чудовий захід, а поетеса подарувала свою збірку у фонд бібліотеки.

Присутні мали змогу переглянути книжково-ілюстративну виставку «Сумщина літературна».










Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика