Пам’яті героїв Небесної Сотні

Небесній Сотні шана й молитви
За чисті душі, що злетіли в небо

Революція Гідності назавжди увійшла в історію України.

20 лютого Україна вшановує пам'ять Героїв Небесної Сотні, що поклали своє життя за рідну Україну, показали всьому світові, що українці ніколи не стануть на коліна. Вони загинули заради життя і щастя свого народу, захищаючи ідеали демократії, європейський вибір українського народу.

В читальному залі для юнацтва Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки розгорнуто перегляд літератури «…Як крила ангела, злітаючи назад, Небесна Сотня в вирій полетіла», який присвячений третій річниці героїчно-трагічних подій на Майдані. Представлені матеріали та світлини, які відображають події тих буремних днів, розповідають про героїв, які у боротьбі за майбутнє України віддали своє життя. Особлива розповідь про нашого земляка, бійця Небесної Сотні Олексія Братушка, який був у перших рядах активістів Майдану і загинув від кулі снайпера 18 лютого 2014 року.

Відвідувачі мають можливість переглянути кінохроніку та документальні фільми, які присвячені подіям Майдану: «Небесна сотня ангелів», «Небесна сотня в вирій полетіла», відео-розповідь батьків про сумчанина Олексія Братушка. Звучали вірші-присвяти героям та тужлива лемківська пісня "Гей, пливе кача по Тисині", яка стала символом Небесної Сотні.

Цього ж дня бібліотечні працівники провели й інші заходи: тематичний вечір «На варті наших душ Небесна Сотня» в Державному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І.Г. Харитоненка; година пам’яті «Герої не вмирають» для учнів загальноосвітньої школи с. Підліснівка Сумського району; патріотичний діалог «Небесна Сотня воїнів Майдану» для учнів загальноосвітньої школи №19 м. Суми.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика