Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги «Молодь читає – Україна процвітає»


Кожного року, навесні, коли пробуджується природа, коли все живе тягнеться до сонечка, в Україні проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги.

Таке свято книги проходить і цього року в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці з 24-30 березня. Працівники юнацьких підрозділів бібліотеки знайомлять своїх читачів із літературою, яка є у  фондах бібліотеки.  

 «Цей дивосвіт - бібліотека» таку назву мав  інформаційний бібліогід, який познайомив учасників заходу  з великим книжковим будинком – бібліотекою. Діти переглянули раритетні, рідкісні та цінні видання: одним із найстаріших примірників «Русская история, сочиненная Сергеем Глинкою…» (рік видання – 1818); з книгами, що були видані в роки Великої вітчизняної війни (1943-1944 р.р.); з найменшою книгою бібліотечного фонду - Шевченко Т. Поезія та найбільшою - «Національний атлас України»; з книгою, переданою митницею м. Конотопа «Христианское учение…» (рік видання – 1849), яку намагалися вивезти за кордон та ін.

Бібліографічний огляд книг серій: «Дитяча енциклопедія» та «Я пізнаю світ», дав змогу школярам ознайомитися з історією Вавілонської вежі, лабіринтами Мінотавра, з чудесами світу та України, великими географічними відкриттями і т. д. Також учні прийняли участь у бліц - вікторині «По сторінках дитячих книг і казок» та зацікавлено переглянули новинки літератури.

На цьому тижні бібліотекою заплановано і будуть проведені  зустрічі з цікавими та творчими людьми міста, екскурсії, вікторини, ігри та багато інших заходів.



 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика