Улюблене з Кобзаря читали разом – і ті, кому лише 4-ри, і кому 74-ри

         6 березня  наша бібліотека обєднала сумчан і гостей міста  – шанувальників Шевченкового слова віком від 4-х до 74-х років – на двохгодинному  поетичному марафоні «Читаємо Тараса  Шевченка разом».

         Захід проводився в рамках святкування року Тараса  Шевченка в Україні.

        Почесна місія відкрити марафон надана гості з Івано-Франківська, 4-річній Антоніні Білокур. Естафету підхопили 6-річні Валерія Семик та Ілля Морозов, вихованці  ДНЗ «Червоненька квіточка».
 

       Улюблене з «Кобзаря» читали дорослі і малі, цілими родинами.

      Не залишив байдужим акапельний спів найстарішої учасниці марафону учительки із Великої Чернеччини, Ольги Іванівни Шерстюк.

     Звучали вірші Тараса Шевченка українською, російською, білоруською, азербайджанською мовами у виконанні представників азербайджанського національного товариства, студентів підготовчого відділення СумДУ з Монголії та Йорданії, молоді, вчителів,  бібліотекарів.

 

Вразив присутніх виступ Микити Знаменщикова, який приїхав з Лебедина до Сум, щоб засвідчити свою любов до Кобзаря.

По-сучасному повчально прозвучав уривок із поеми «Холодний яр» у виконанні лауреата Всеукраїнського сільського фестивалю «Боромля» Олексія Забари.
 

У цей день всі - знані і незнані, всі, хто бажав, змогли прочитати поезії Тараса Шевченка.

Від імені учасників поетичного марафону був відправлений вітальний лист знаним в Україні  шевченкознавцям і шевченколюбам Зінаїді Панасівні Тарахан-Березі та Віктору Савовичу Тарахану, співробітникам Національного  музею-заповідника «Могила Тараса Шевченка» в Каневі.

У фойє бібліотеки була відкрита виставка «Кобзарів» Т.Шевченка із фондів бібліотеки, була представлена тематична виставка «Скарби нашого роду» (Тарас Шевченко у житті і творчості митців-земляків). Учасники свята принесли власні «Кобзарі» Т.Шевченка.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика