КАЛЕЙДОСКОП БДЖОЛИНИХ ТАЄМНИЦЬ ( до Дня пасічника)

Наприкінці літа в Україні святкують професійне свято бджолярів – День пасічника України. Цю подію відзначають 19 серпня, коли бджолярі починають підготовку вуликів до зими. Дата встановлена з метою вшанування праці пасічників, а також популяризації бджолярства як однієї з важливих галузей сільського господарства.

Україна – одна з провідних держав світу, яка має розвинене бджільництво, що забезпечує запилення сільськогосподарських культур, виробництво достатньої кількості меду для потреб населення, харчової, парфумерно-косметичної й інших галузей та для експорту. Сучасне бджільництво розширило перелік продукції бджолиної сім’ї. Прополіс, квітковий пилок, маточне молочко, трутневий гомогенат, бджолина отрута є основою для виготовлення низки цінних лікувальних препаратів та продуктів харчування.

Захоплення бджолами – одне з найблагородніших, воно розвиває спостережливість, зміцнює здоров’я, дозволяє тісніше спілкуватися з природою, чого так бракує в наш цивілізований час. Організація пасіки й розведення бджіл вважається ознакою доброго господаря. Успіх у цій професії залежить від рівня теоретичної підготовки й практичних навичок. Бджільництво – це ціла наука, яка постійно розвивається.

Запрошуємо до перегляду літератури «Калейдоскоп бджолиних таємниць», розгорнутому у відділі економічних, технічних та аграрних наук до Дня пасічника. Ви дізнаєтесь багато цікавого про чарівний, таємничий світ бджіл-трудівниць, про вибір місця для пасіки, особливості утримання бджіл протягом року, продукти бджільництва, боротьбу з хворобами та шкідниками. На сторінках журналів «Пасіка» та «Український пасічник» діляться порадами професіонали бджолярської справи.
 
Шановні трудівники медової справи! Вітаємо вас із професійним святом. Бажаємо вам сонячної погоди, щедрих медозборів. Нехай ваші вулики завжди будуть повні меду, а бджоли – здорові та працьовиті. Дякуємо, що в такий нелегкий час ви дбаєте про майбутнє бджільництва, підтримуєте славу України як медової держави та забезпечуєте людей цілющими продуктами бджолиного гнізда. Міцного здоров’я вам та мирного неба.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пам’яті письменника Юрія Царика

Творча зустріч

Літні розваги в бібліотеці