Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни

20 лютого українці вшановують подвиг Героїв Небесної Сотні. Це увічнення великої людської, громадянської та національної мужності, сили духу та стійкості українців, які полягли за краще майбутнє України. Революція Гідності є яскравим прикладом незламності українського народу та вираженням національної ідеї свободи та волі.

В пам’ять про самопожертву громадян, які віддали своє життя, відстоюючи право вибору, європейське майбутнє своєї країни організовано загальнобібліотечний перегляд літератури «Небесна Сотня: обірвані кулею мрії», на якому представлено документи про ці трагічні дні, поетичні та літературні твори, спогади учасників Революції Гідності. Розміщено матеріали про бійця Небесної Сотні Олексія Братушко, нашого земляка, який був у перших рядах активістів Майдану і загинув від кулі снайпера 20 лютого 2014 року.

Працівники читального залу для юнацтва разом з юними читачами долучилися до Всесвітньої тихої акції «Ангели пам’яті» і створили білих ангелів, які символізують загиблих за Україну і нашу пам’ять та віру в перемогу світла над темрявою.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика