Всесвітній день охорони праці

 

Щорічно, 28 квітня, світова спільнота відзначає Всесвітній день охорони праці. Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере свій початок від Дня пам’яті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві.

В Україні цей День відзначається щорічно згідно до Указу Президента України від 18 серпня 2006 року. Метою його впровадження є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням.

Міжнародна організація праці щороку визначає тему проведення Всесвітнього дня охорони праці. Девіз Всесвітнього дня – 2022: «Формуємо разом позитивну культуру безпеки та здоров’я». У цей день в багатьох країнах світу будуть проведені заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.

Враховуючи повномасштабну збройну агресію російської федерації проти України, яка почалася 24 лютого 2022 року, всі зусилля країни спрямовані на захист Батьківщини. В цей складний час бізнес та працівники – друга лінія оборони, фундамент економічної стабільності країни.

Праця в умовах воєнного стану пов’язана з великою кількістю нових, в тому числі смертельно небезпечних ризиків, що призводять до погіршення умов праці в усіх галузях економіки України. Тому цього року при проведенні заходів до Всесвітнього дня охорони праці ключовими питаннями є захист та адаптація працівників в екстремальних умовах, розслідування нещасних випадків, що сталися у зв’язку з проведенням воєнних дій, нові небезпеки та керування ризиками.

У відділі документів з економічних і технічних наук до Всесвітнього дня охорони праці організовано перегляд «Охорона праці на варті професійної безпеки», на якому представлені книги та періодичні видання з нагальних питань дотримання правил охорони праці та пожежної безпеки на виробництві.

Ласкаво запрошуємо до відділу ознайомитися з виданнями, представленими на перегляді (3 поверх, 305 зала).

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика