Він творить світ – світ України!

 


18 квітня відзначаємо 85 років від дня народження відомого українського дитячого письменника Володимира Рутківського. Його творчість – своєрідний місток між класичною українською літературою, нашою історією та сучасною дитиною.

Твори Рутківського — це захоплива суміш фантастичної вигадки й історичних фактів і це допомагає йому створювати неймовірно цікаві сюжети для своїх книг, які не залишать байдужими, як дорослих так і дітей. А неабияку популярність йому принесли романи про пригоди джур спочатку — це було три книги: «Джури козака Швайки», «Джури-характерники», «Джури і підводний човен», а у 2012 році автор отримав за цю трилогію Шевченківську премію. А згодом несподівано для всіх вийшла четверта частина із серії про джур, а саме — «Джура і Кудлатик».

У 2011 році Володимир Рутківський стає лауреатом престижної премії «Книга року БІ-БІ-СІ» за свій роман «Сині води», де розповідається про одну з найбільших битв у середньовічній Європі. Повість «Сторожова застава», присвячена героїчним і маловідомим сторінкам нашого прадавнього минулого, екранізована.

Вийшов чудовий фільм про пригоди п’ятикласника, який дивом потрапляє у 1097-й рік, де разом зі славетними праукраїнськими богатирями Іллею Муромцем, Олешком Поповичем та Добринею захищає рубежі нашої землі.

Окрім вище перелічених книжок популярністю також користуються, такі твори автора, як: «Гості на мітлі», «Бухтик з тихого затону», «Канікули у Воронівці», «Намети над річкою», «Слуга баби-Яги», «Земля майстрів», «Потерчата». Завітайте до нашої книгозбірні та знайомтесь з неймовірно цікавими книгами неперевершеного майстра українського дитячого історичного роману Володимира Рутківського.



 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика