ВИДАТНИЙ ПОЛЬСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ РОМАНІСТ

5 травня разом з представниками польської діаспори Сумщини, поляками та шанувальниками польської культури всього світу ми відзначаємо 175-річчя від дня народження видатного майстра художньої прози, творця жанру польської новели і польського історичного роману, першого польського лауреата Нобелівської премії з літератури Генрика СЕНКЕВИЧА (1846–1916).

 

Він належить до когорти тих письменників кінця ХІХ – початку ХХ ст., імена яких ще при житті отримали величезну популярність. Одним з найвідоміших він залишається і до сьогодні, про що свідчать запити на книги цього автора, які широко представлені у фондах Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки. Читачам добре відомі історична трилогія «Вогнем і мечем», «Потоп», «Пан Володийовський», романи «Без догмата», «Хрестоносці», «Сім'я Поланецьких». Одним з найяскравіших та найвідоміших творів письменника вважається роман «Камо грядеши», який перекладався більш ніж сорока мовами.

Книги Сенкевича неодноразово надихали кінематографістів різних країн. Цікаву публікацію про екранізації його творів у Польщі можна переглянути за посиланням: https://culture.pl/ru/article/polskie-ekranizacii-proizvedeniy-senkevicha




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика