А без осені у світі не було би такої краси

Осінь – дивовижна золота пора року. Декілька років поспіль у відділі документів з природничих і аграрних наук проходить свято осені й врожаю.

У залі розноситься насичений терпкий аромат осінніх квітів, які дарують фонтан кольорів, заряджають енергією. Палахкотять грона червоної калини, милують око чорнобривці, айстри, троянди, жоржини, цинії, фізаліс, хризантеми.

Осінь красна плодами та овочами. Від розмаїття овочів і фруктів «розбігаються очі». Представлена гарбузова родина з його величністю гарбузом, сеньйор помідор в оточенні гострих на язичок перців, пані капуста, що веде свій родовід із заморських країн, картопля-циганочка, бобова сімейка, пані в золотистім сарафані – цибуля. Виблискують наливним бочком яблука, запрошують поласувати запашні груші і сливи, вражає веселкою кольорів ягода сонця – виноград.

Серед овочів виділяється господар Гарбуз, вага якого більше 20 кілограмів. Виростила цього гіганта наша читачка Штанько Тетяна Іванівна з села Старе (Нижньо-Сироватська ОТГ).

Садоводи, городники, квітникарі ділилися таємницями щедрих врожаїв, обмінювалися насіннєвим матеріалом. Жваве обговорення книг і статей із періодичних видань по садівництву, городництву та квітникарству, представлених на перегляді літератури «Поділилась осінь з нами щедро різними дарами», стало для багатьох присутніх ще одним кроком до успішної дачі.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика