«Медіа і демократія. Свобода, етика і відповідальність»

27 лютого в приміщенні Сумської ОУНБ було проведено засідання круглого столу «Медіа і демократія. Свобода, етика і відповідальність», мета якого формування медіаграмотності, якісно нового рівня політичної культури та суспільної активності користувачів.
Захід відбувся за участі науковців, експертів, представників громадських організацій, координаторів виборчих програм та представників мас-медіа: доктора наук із соціальних комунікацій Володимира Садівничого, голови громадської організації «Асоціації ЗМІ Сумщини» Наталії Калініченко, регіонального представника Інституту масової інформації Олексія Захарченка, комунікаційки Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області Наталії Лебедь, ведучої Громадського радіо, київської журналістки Валентини Троян, інформаційного менеджера СОГО «Клуб Шанс» Олександри Токар. Модераторами заходу виступили завідуюча відділом періодичних видань Сумської ОУНБ Валентина Кальченко та координаторка правопросвітнього напряму приймальні УГСПЛ на Сумщині Наталія Єсіна.
Розглядалися питання взаємодії влади та мас-медіа, вплив на масову свідомість маніпуляцій та вміння протидіяти їм, професійні стандарти в журналістиці, особливості роботи журналіста в інтернет-виданні, відповідальність працівників ЗМІ під час висвітлення військових подій та під час виборів.
За результатами обговорення учасники круглого столу підбили підсумки та відзначили актуальність, корисність та важливість теми, яка була обрана для дискусії.






















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика