«Від бібліотеки до бібліотеки: будуємо веб-мости»

За ініціативи Харківської обласної бібліотеки для юнацтва відбулося віртуальне спілкування з циклу "Від бібліотеки до бібліотеки: будуємо веб-мости" з фахівцями Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Зустріч відкрила директор бібліотеки М.В. Жарова, яка привітала колежанок нашої бібліотеки та коротко розповіла про Харківсвьку обласну бібліотеку для юнацтва. Веб-спілкування проходило в форматі естафети. Заст.директора з менеджменту та проблемно-аналітичних питань М. Медведська розповіла про масштабні проекти бібліотеки "Навколо знань - об'єднуємо громаду" та проект "Толока добрих ідей": фестиваль соціальних ініціатив молоді", проілюструвавши їх медіа-презентацією.

В свою чергу працівники Сумської ОУНБ, а саме заступник директора по роботі з юнацтвом Титаренко Л. Г. розповіла про структуру бібліотеки та напрями її роботи. Фахівці бібліотеки розповіли про роботу юнацьких структурних підрозділів та про цікаві проекти:

- створення Інформаційного центру "Вікно в Америку" (Посольство США в Україні), що дало змогу започаткувати роботу нових клубів "Швидка англійська", Англійська для поліцейських, Англійська для тінейджерів (учні 6-9 класів);

- "Мова. Культура. Німеччина" (Гете-Інститут України);

- "Технологічна нація" (Фонд BrainBasket);

- "ПОЛіС - Поліція і спільнота" (IREX/Україна);

Спілкування було дуже плідним та корисним для бібліотекарів обох бібліотек. Було висказано бажання й подальше проводити веб-зустрічі для обміну досвідом в проведенні креативних проектів та програм.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика