СВЯТО ВІРМЕНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ У БІБЛІОТЕЦІ

Справжнім святом вірмено-української дружби став літературно-музичний вечір «Послухай, друже, як співа дудук!», що пройшов в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці в рамках проекту «Бібліотека – центр діалогу культур».
Ініціатором заходу стала Ольга Козаченко – відомий бард, автор і виконавиця власних пісень, яка згуртувала навколо себе сумських співаків, музикантів, поетів, усіх, кого цікавить вірменська культура. Саме для цього вечора вона написала кілька чудових пісень на вірші вірменських поетів.
Послухати звучання вірменського дудука, музика якого визнана шедевром Всесвітньої нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, прийшли не тільки давні друзі бібліотеки – члени товариства вірменської культури «Арцах», а й представники інших національно-культурних товариств, шанувальники музики і поетичного слова.
Культурні зв’язки між вірменським та українським народами мають багату історію. В них закарбовано взаємну повагу та симпатію між двома народами, зумовлені щирою зацікавленістю до вірменської та української самобутності.
В програмі вечора прозвучали пісні вірменською та українською мовами, музика вірменських композиторів, переклади віршів вірменських поетів. Символічно, що саме в цей день – день народження Ліни Костенко – прозвучав її вірш «Цавет танем!», присвячений Сільві Капутікян.
Цікавою була вікторина на знання вірменської історії і культури, яку підготували співробітники бібліотеки. Порадували присутніх своїм виступом маленькі танцівниці з Театру східного танцю.
Представники вірменської громади щиро подякували організаторам цього чудового весняного свята. Вечір зміцнив мости духовного єднання між братніми народами.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика