«Ми всі у цьому світі земляки…»

26 січня в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся вечір пам’яті поета-земляка Івана Низового. Для багатьох присутніх це ім’я відкрилося лише сьогодні, а життєвий шлях не залишив байдужим: тяжке сирітське життя, незламний дух патріотизму, любові до рідної України, малої батьківщини (Марківка, Білопільського району Сумської області).
Спогадами про зустріч з поетом, про цікаві епізоди з його життя говорили друзі, земляки, колеги по перу: Олександр Вертіль – голова Сумської організації Національної спілки письменників України, письменник Анатолій Гризун, Людмила Калиновська-директор Білопільського районного центру культури і дозвілля «Україна», Інна Іващенко – методист інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Сумської міської ради, Віталій Шейко – голова ГО «Рідний край», Марина Нехаєнко – учениця Марківської середньої школи 80-х років.
Звучали пісні на вірші Івана Низового у виконанні автора музики – Володимира Щеглова, колишнього військового, а зараз волонтера.
Свою присвяту прочитала Ніна Горбенко.
Пісню про майбутнє виконали студенти Сумського медичного коледжу.
Матеріали, відео- та аудіозаписи з голосом Івана Низового надала донька поета – Леся Низова.
Всі, хто долучився до заходу, не залишилися байдужими до долі поета. А теми, які автор піднімав у своїх віршах, є актуальними і сьогодні.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика