Неперевершений дослідник і патріот рідного краю – Геннадій Петров

Говорять людина жива, поки її пам’ятають.
80 років від дня народження відомого сумського журналіста-краєзнавця, дослідника – Геннадія Терентійовича Петрова вшанували у обласній науковій бібліотеці. На треті «Петровські читання», щоб віддати данину пам’яті зібралося коло його друзів, однодумців, науковців, журналістів і всіх тих, хто цінує його талант, енциклопедичні знання, любов до рідного краю і України, кому він дав путівку у світ краєзнавства.

Спогадами ділися науковці: О. Ткаченко, А. Ярова, А. Гризун, В. Голубченко, Л. Покидченко – якою була зроблена величезна робота по упорядкуванню збірника статей Геннадія Петрова, Н. Юрченко наголосила на тому, що саме Петров надихнув її продовжити розпочату ним дослідницьку роботу по поверненню імені засновника художнього музею Н. Онацького; журналісти: В. Балаян – автор єдиної книги про Геннадія Теренійовича, П. Кислиця, Г. Єлишевич. На завершення зустрічі поминальний вірш, який писався цілу ніч «Панахида на роковини» прочитала автор – Людмила Ромен.
Всі присутні дякували директорові шкільного музею ім. Г. Т. Петрова у смт Хотінь Миколі Івановичу Литвину за ту роботу, яку проводить він і школярі по увічненню пам’яті Геннадія Терентійовича.

Про те, що Геннадій Петров був активним читачем, порадником у краєзнавчій справі говорила Олена Мартюшова, заступник директора Сумської централізованої бібліотечної системи ім. Т. Г. Шевченка.

Відділом краєзнавчої літератури і бібліографії підготовлені матеріали науково-практичної конференції «Треті «Петровські читання», які містять спогади про Геннадія Терентійовича сумських науковців, краєзнавців, архівістів, освітян, журналістів, музейних та бібліотечних працівників.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика