Легенда українського кіно


Відзначаючи 75-річчя від дня народження видатного українського кінорежисера, сценариста та актора Івана Миколайчука (1941–1987) в обласній науковій бібліотеці відбулися заходи.

Напередодні ювілею у відділі мистецтв відкрито меморіальну виставку «Душа українського поетичного кіно», в експозиції якої представлені різноманітні видання про життєвий і творчий шлях митця.

У ювілейний день відділ перетворився у кіносвітлицю – шанувальники кіномистецтва, маленькі й дорослі відвідувачі бібліотеки мали змогу прослухати розповідь про життєвий і творчий шлях Івана Миколайчука та переглянути кращі фільми за участю видатного актора: «Сон», «Тіні забутих предків», «Камінний хрест», «Білий птах з чорною ознакою», «Пропала грамота», «Вавілон ХХ» та ін. Колекція дисків із записами цих кінокартин – дарунок бібліотеці від Національного центру Олександра Довженка. 34 ролі в кіно, 9 сценаріїв, 2 режисерські роботи – його творчий доробок за коротке життя.

На сторінці відділу ВКонтакте http://vk.com/viddil_art_sumy було розміщено віртуальний відеодайджест – інформацію про проведення Всеукраїнського фестивалю-конкурсу українського кіно і пісні імені Івана Миколайчука «Миколайчук-Фест», вихід у світ ювілейної монети та марки, документальні фільми та передачі про нього тощо. Великий актор багато встиг зробити, ті образи, які він встиг втілити в кінострічках, запали в душу глядачам, стали значним надбанням нашої культури.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика