ВРОЦЛАВ – ЄВРОПЕЙСЬКА СТОЛИЦЯ КУЛЬТУРИ


В рамках проекту «Бібліотека – центр діалогу культур» у відділі мистецтв відбулася віртуальна мандрівка «Вроцлав – Європейська столиця культури».

Захоплюючу подорож вулицями стародавнього Вроцлава здійснили члени Польського Центру "Віра. Надія. Любов". Вони дізналися багато цікавого про історію й сьогодення четвертого за величиною та найбільшого західного міста Польщі, столиці регіону Нижня Силезія.

Вроцлав уже друге – після Кракова – в історії польське місто, яке отримало статус Європейська столиця культури. Він призначається Європейським союзом терміном на один рік. Разом з Вроцлавом 2016 року таке почесне звання носитиме й іспанське місто Сан-Себаст’ян. Метою цього проекту є зближення європейців на основі співпраці в сфері культури.

Мешканці Вроцлава пишаються своїм насиченим і цікавим культурним життям. Тут відбувається чимало музичних, літературних, мистецьких, театральних та кінофестивалів, концертів популярних зірок. Протягом 2016 року все це дістане ще більший імпульс життя – значно зросте кількість подій у сфері архітектури, кіно, літератури, музики, візуального мистецтва, театру, перформансу та опери.

Квітень організатори заходів планують присвятити українській культурі. Вроцлав – місто-побратим Львова, тому тут з’явилася вуличка, яка відтворює його атмосферу. Відкриє свої двері спеціально спроектована Львівська кав’ярня, де можна буде не лише насолодитись кавою та національними стравами, але і послухати українську музику та зустрітись з українськими письменниками. Тут відбуватимуться покази українського сучасного кіно, різноманітні зустрічі та презентації, дитячі інтерактивні мистецькі програми, а також перфоманси та виставки в рамках ІІІ трієнале сучасного українського мистецтва “Український зріз”. Буде організована продаж автентичних сувенірів і творів сучасних митців з України. До Вроцлава приїдуть українські театри, виконавці року, джазу та фольку.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика