Життя її – мов сонячний промінь


                                                                                                     Так! я буду крізь сльози сміятись,
                                                                                                     Серед лиха співати пісні,
                                                                                                     Без надії таки сподіватись,
                                                                                                     Буду жити! Геть, думи сумні!

З нагоди 145-річчя від дня народження Лесі Українки в Сумській обласній науковій бібліотеці відбувся літературний вечір «Життя її – мов сонячний промінь».


Леся Українка – людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування. За своє коротке життя вона досягла вершин у багатьох різновидах літературної праці – поезії, драматургії, прозі, перекладах і фольклористиці, літературній критиці і публіцистиці.

З цікавістю та захопленням слухали юнаки та дівчата розповідь працівників читального залу для юнацтва про родину Косачів-Драгоманових, дитинство майбутньої поетеси, атмосферу в якій вона зростала, її перші літературні злети та хворобу, з якою Леся вела тридцятилітню боротьбу. Познайомили учнів з цікавими фактами з життя поетеси, пов'язаними з перебуванням Лесі Українки на Сумщині. Учасники вечора переглянули відеофільми «Леся Українка – слово, чому ти не твердая криця…», «Вір мені. Леся Українка», «Леся Українка. Лісова пісня», які детальніше розкривають сторінки життя Лесі Українки. Під час святкового вечора звучала її лірична поезія, уривок з драми-феєрії «Лісова пісня», пісні на вірші поетеси.
В холі бібліотеки розгорнуто виставку-портрет «І Лесин дух зі слова в душі лине», яка детальніше ознайомила присутніх з творами поетеси, літературознавчими та публіцистичними працями про її життя та творчість.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика