Класик вірменської музики


В рамках проекту «Бібліотека – центр діалогу культур» співробітники відділу мистецтв Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки підготували меморіальну виставку «Арно Бабаджанян: хочу хвилювати серця…», присвячену 95-річчу від дня народження видатного вірменського композитора, піаніста, педагога Арно Арутюновича Бабаджаняна (1921–1983). Маестро пішов з життя вже понад тридцять років тому, але його музика продовжує жити і хвилювати серця слухачів. Творчість композитора – одна з вершин вірменської музики ХХ століття.

Композитор набув величезної популярності як автор чудових естрадних шлягерів, що звучать донині. Багато і успішно працював Бабаджанян у кіно, музично-театральних жанрах. Особливе визнання завоював Бабаджанян-піаніст, яскравий інтерпретатор власних творів, а також інструментальних творів світової класики.

В експозиції виставки представлені публікації про життєвий та творчий шлях композитора, спогади про видатного Маестро, нотні видання та звукозаписи. Відвідувачі бібліотеки можуть прослухати вокальні та інструментальні твори Арно Бабаджаняна, подивитися документальні фільми, присвячені великому сину вірменського народу.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика