СУМИ-ХЕРСОН НА МАПІ УКРАЇНИ. Молодь віртуально вивчає міста.

Майданчик для спілкування молоді двох міст забезпечили Сумська обласна універсальна наукова бібліотека та Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім. Б. Лавреньова.

На проведення інтелектуальної гри для молоді надихнув проект газети «День». Це вже третя гра для сумчан. Перше місто, з яким спілкувались читачі обласної наукової бібліотеки, було Запоріжжя, потім естафету прийняла колишня столиця України – місто Харків, третім містом став Херсон.
Впродовж гри юні херсонці дізналися, де саме в місті Суми встановлено меморіальну дошку на честь одного з найвідоміших на сьогодні шевченкознавців; що було зображено на прапорі Сумського козацького полку кінця XVII століття; в якому місті на Сумщині поєдналися два фестивалі: справжнє середньовічне видовище та музичне захоплення .
Сумчани шукали відповіді на запитання про те, могила якого видатного козацького ватажка, засновника Олешківської Січі збереглася на Херсонщині, як його звали і де він похований; що призвело до «оголення» Олешківських пісків та ін.
Команди «Завзяті сумчани» та «Сонячні херсонці» відповіли на сім запитань кожна, знаходячи відповіді за допомогою електронних та друкованих ресурсів за три хвилини.

Перемогу у завзятій боротьбі отримала команда «Сонячні херсонці» з рахунком 17 балів. Команда «Завзяті сумчани» отримала 11 балів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика