2015 - Міжнародний рік грунтів

Земля – не камінь
І не мертва площина.
Це організм
Живий і незборимий.
Вона завжди
Чекає нашого добра.
Про неї дбать,
Як про дитину, треба…
(Микола Хорунжий) 
2015 рік проголошений ООН Міжнародним роком грунтів, а в Сумській області була прийнята Програма використання та охорони земель на 2007 – 2015 роки.

Про раціональне використання та охорону земель, про те, як правильно відноситись до ґрунту, щоб запобігти прояву чинників деградації – ерозії, дефляції, підтоплення, засолення, осолонцювання, забруднення, як домогтися правильного ставлення до ґрунту і добитися розширеного відтворення родючості - йшлося на науково-практичній конференції «Збереження ґрунтів України – завдання державної ваги», яка відбулася 19 березня 2015 року в бібліотеці.


В заході взяли участь: керівники та фахівці АПК області, спеціалісти Департаменту агропромислового розвитку, науковці інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України, працівники Державної інспекції сільського господарства і управління з контролю за використанням та охороною земель, науковці та студенти аграрного і будівельного коледжів.

Працівниками відділу документів з природничих і аграрних наук був підготовлений відкритий перегляд літератури за темою конференції.   
  

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика