Грецькі сторінки української історії

У відділі мистецтв бібліотеки відбулася презентація другого тому книги «Жизнеописание заслуженных греков Украины» (Маріуполь, 2014), присвяченої 235-річчю переселення греків Криму до Приазов’я та 20-річчю Федерації грецьких товариств України.
У виданні представлено понад 220 статей про видатних греків, які своєю працею та ратними подвигами уславили нашу державу.

Представники Сумського обласного громадського товариства греків «Відродження» вшанували одного з героїв цієї книги – Івана Івановича Мілтиха, який понад двадцять років очолював відділ культури Володарської районної ради на Донеччині, а тепер живе на Сумщині.
Почесним гостем заходу був відомий донецький журналіст, заслужений працівник культури України, учасник підпільної організації, яка діяла у місті в період німецької окупації 1941–1943 рр.

Олександр Іванович Холін – автор книги «Вины нет, но виновен» (Донецьк, 2014). Герої цієї книги – члени великої грецької родини Золото, один з представників якої – Анатолій Семенович Золото – багато років працював головою колгоспу на Путивльщині, а нині мешкає у Сумах і бере активну участь в роботі товариства греків «Відродження».
Усі присутні на презентації отримали в подарунок книгу з автографом автора.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика