«Моя творчість – біографія моєї душі» (Пам’яті Юрія Миколайовича Царика)


Сьогодні минає дев’ять днів як відійшов у вічність високоталановитий письменник, журналіст, лауреат літературної премії імені М. Хвильового Юрій Царик.
Ми вдячні долі, що подарувала нам щастя спілкування з ним.
Сумуємо, що Юрій Миколайович більше не відчинить двері нашої бібліотеки, краєзнавчого відділу, де завжди були йому раді.
Відкриваємо його книги, перечитуємо улюблені твори і чуємо його голос – голос душі, голос серця.
Непересічна енергія розуму, інтелекту, знань, мудрості, благородства високо піднімали його над нами, у нашому усвідомленні, і в той же час заземляла і зближувала з нами його людяність, щирість, доброзичливість, любов і безперечно – відповідальність.
Він завжди приходив нам на допомогу у нашій роботі словом, справою, своєю участю у заходах.
Юрієм Миколайовичем багато зроблено для історії і культури Сумщини. Як письменник він зоставив нам 9 книжок (прозових і поетичних творів), неповторних за своєю філософсько-психологічною глибиною. Як тележурналістом Ю. М. Цариком підготовлені телепередачі, присвячені журналісту-краєзнавцю Г. Петрову, поетам А. Семенюті, М. Даньку, О. Педяшу, Д. Білоусу, Ю. Назаренку, В. Чубуру, Т. Герасименко, художникам І. Гапоченку, І. Проценко, кобзарю М. Мошику, які увійшли в золотий фонд культури області.
Крім того, Юрій Миколайович увічнив у своїй творчості пам’ять про видатних особистостей – своїх друзів: Геннадія Петрова («Моя земле, гірка і сонячна…»), Миколи Данька («Так не минає земна слава»), Володимира Затуливітра («Проти годинникової стрілки») та ін.
         Ю. Царик назавжди увійшов в історію нашого краю і України.
Ім’я Юрія Миколайовича Царика назавжди зостанеться в нашій пам’яті.

Пишаємось. Пам’ятаємо.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика