Краєзнавство – місток всебічного пізнання рідного краю


      Краєзнавство – це пізнання особливостей регіону,  увічнення пам’яті людей, які творили історію рідного краюю. Під таким гаслом  в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Н.К. Крупської відбулася науково-краєзнавча конференція «Актуальні питання історії, культури, етнографії  Сумщини», присвячена 75-річчю утворення Сумської області. 

Присутні науковці, краєзнавці, працівники бібліотек, музеїв, різних організацій міста мали змогу познайомитися з відомим військовим і громадсько-політичним діячем, генерал-хорунжим, військовим міністром УНР в екзилі нашим земляком Василем Захаровичем Филоновичем. Про його творчу діяльність розповів Валерій Власенко, кандидат історичних наук, доцент СумДУ, член Національної спілки краєзнавців України.

 Про те як розвивалася книжкова торгівля на Сумщині в двадцятих роках ХХ століття виступила Надія Подоляка, кандидат наук із соціальних комунікацій, член Сумської обласної організації Національної спілки краєзнавців України.

Заслуговує на увагу виступ Івана Абаровського, директора Недригайлівського краєзнавчого музею про вшанування Т. Г. Шевченка та про історію пам’ятника Кобзарю на Недригайлівщині.



Яка робота проводиться по вивченню і увіковічненню пам’яті Великого Кобзаря розповів Юрій П’ятаченко, старший викладач Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, координатора краєзнавчих проектів.

Про історію Троїцького монастиря та споруд, які пов’язані з династією Харитоненків повідала краєзнавець Маргарита Сергієнко.


 Учасники конференції ознайомилися з питаннями краєзнавчої роботи обласної бібліотеки та бібліотек області. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика