Хрещення Русі

Книжкова виставка «Хрещення – погляд крізь віки»
26 липня в холі Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Н.К. Крупської відбулася презентація книжкової виставки «Хрещення – погляд крізь віки», присвячена 1025-річчю Хрещення Київської Русі.
Були представлені науково-популярні книги з історії християнства, альбоми, також статті з періодичних видань, історичні календарі, які дають яскраве уявлення про початок розповсюдження хрещення на українських землях, розкривають цікаві сторінки української історії та культури. Привертають увагу раритетні видання з сектору рідкісних та цінних книг – старовинні Псалтирі та Євангелія («Остромирове Євангеліє» 1056-1057 р. факсемильне видання), фотоальбоми, історичні книги, а також статті з православних та історичних часописів – «Православна бесіда», «Отрок», «Наше наследие», «Мгарский колокол», «Родина» .

Під час виставки відвідувачі бібліотеки мали змогу переглянути історико-документальні фільми: «Сказання про Хрещення Русі», «20 кроків до мрії», «Вибір віри князем Володимиром і Хрещення Русі» та інші.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика